Forsinkede svar sætter Aarhus-forsøg under tidspres
Foto: Thomas Borberg, Ritzau Scanpix. Manipulation: Jonas Rue

Forsinkede svar sætter Aarhus-forsøg under tidspres

Aarhus er presset med to nye frikommuneforsøg. Kommunen mangler stadig at få svar på, om de må lave forsøgene, selvom ansøgningerne blev sendt 1. april.
10. DEC 2019 14.34

AARHUS: I løbet af december svarer Indenrigsministeriet på ansøgninger fra kommuner, der vil være med i en ny runde frikommuneforsøg. Men svarene kommer et halvt år senere end ventet, hos dem der søgte i foråret. Det kan få konsekvenser i Aarhus, der har søgt om at lave to forsøg, der begge skal begynde i 2020.

- Vi er meget glade for muligheden med frikommuneforsøg, men den lange sagsbehandlingstid, vi indtil videre har oplevet, betyder, at vi ikke kan få glæde af den. Det er rigtig ærgerligt, siger Jette Skive (DF), rådmand for sundhed og omsorg i Aarhus.

Det ene af Aarhus' forsøg handler om et nyt tilbud, der hedder Generationernes Hus, som står færdigt til sommer næste år. Her vil der blandt andet være ældreboliger og plejeboliger. Aarhus vil gerne have mulighed for at flytte de ældre fra en ældrebolig over i en plejebolig, når de ældre begynder at kræve mere pleje.

Men det kræver undtagelse fra en række regler, og derfor har man søgt om at lave det som frikommuneforsøg.

- Det er væsentligt, at Aarhus Kommune i god tid, inden kommende beboere visiteres til ældreboligerne, ved, om det er en mulighed. Hvis Aarhus får afslag på ansøgningen, skal der søges ad andre veje fx udvidet udfordringsret. Og eftersom huset står færdigt i sommeren 2020, haster det meget med et svar, siger Jette Skive.

Besvarelsen af ansøgningerne blev forsinket på grund af folketingsvalg, regeringsdannelse, sommerferie og budgetforhandlinger. I øjeblikket behandler Indenrigsministeriet ansøgningerne fra både foråret og efteråret sammen, og kommunerne får snart svar.

- Det forventes, at ministeriet inden udgangen af december kan give en tilbagemelding til ansøgerkommunerne om det videre forløb, skriver Indenrigsministeriet til kommunen.dk.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her og her.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt