Nattevagt tiltalt for overgreb på to kvinder med autisme

KORT NYT4. DEC 2019 12.37

To 30-årige kvinder med autisme blev udsat for adskillige seksuelle overgreb af en 41-årig nattevagt på et sjællandsk botilbud. Sådan lyder det fra anklagemyndigheden under første retsdag i nævningesagen mod nattevagten ved Retten i Glostrup. Manden nægter sig skyldig.

Nattevagten var ansat på det botilbud, hvor kvinderne boede som følge af deres autisme. Ifølge anklagemyndigheden voldtog han den ene af kvinderne igennem to år fra januar 2017 til december 2018. Den anden kvinde blev også offer for mandens seksuelle overgreb i fem måneder ifølge anklageren.

Låsesystemet er en central del i sagen. Politiet har via logfiler fået overblik over, hvornår han har været ved de to kvinder. Fra august til december 2018 låste han sig ind til den ene kvinde syv gange. Hver gang i 5-15 minutter. Til sammenligning har en anden nattevagt åbnet døren i få sekunder to gange på et halvt år. Hos den anden kvinde, som han er tiltalt for adskillige voldtægter mod, har han i løbet af to år rutinemæssigt låst sig ind til hende. Flere gange i over 30 minutter. Manden har været ansat på botilbuddet i ni år. Inden da arbejdede han i en SFO og i et ungdomsfængsel.

Ritzau / ibs

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev