Fynske småbørn hårdt ramt af kighoste

KORT NYT3. DEC 2019 8.30

Fyn er hårdt ramt af kighoste. Næsten 35 pct. af årets registrerede tilfælde blandt et-fireårige børn i Danmark er fra Fyn. For de helt små kan sygdommen være livsfarlig. Derfor er det meget vigtigt at begrænse smitten mest muligt. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Antallet af smittede med kighoste er lige nu på sit højeste niveau nogensinde, og det er især de fynske børn i vuggestue- og børnehavealderen, der er udsatte for den udmattende og potentielt meget farlige luftvejsinfektion. Hele 35 pct. - 99 ud af 286 - af landets smittede børn mellem et og fire år, er bosat på Fyn. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut omkring antallet af registrerede tilfælde af kighoste i Danmark i år.

Det er et usædvanligt højt tal i betragtning, at under ti pct. af alle Danmarks børn i samme aldersgruppe - ifølge Danmarks Statistik - kommer fra Fyn. Også blandt fynboer i alle aldre er kighoste i år voldsomt udbredt. Indtil nu er der i år registreret 593 tilfælde af kighoste. Sidste år var tallet 191 smittede. I 2017 var tallet 143 tilfælde af kighoste på Fyn.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt