SDU og Ærø med i EU-projekt om C02-neutral transport

ÆRØ: Syddansk Universitet og Ærø Kommune er begge med i et nyt EU-projekt til 32 mio. kr., hvor man vil forsøge at fremme brugen af miljørigtig transport i Nordsøen. Partnere fra Sverige, Holland, Belgien og England er ligeledes med i projektet. Det skriver Fyens Stiftstidende. 

Projektet løber frem til 2023, hvor halvdelen af budgettet er finansieret gennem EU's Interreg-program. Der er netop gode muligheder for at gøre transporten mere miljøvenlig i Nordsøen, da 60-85 pct. af de nordiske færgeruter har længden og de rette forhold til at kunne sejle på el. Indtil nu har der været teknologiske barrierer, men Ærø er netop et af de steder, hvor det er lykkedes at etablere en elfærge. I projektet vil man forsøge at lade elfærgen Ellen op med udelukkende vedvarende energi fra øens egne vindmøller. 

- Det betyder rigtig meget, at Ærø kan finde samarbejdspartnere i hele Europa og dele erfaringer og viden. Vi forventer både at kunne få noget ud af det vidensmæssigt, men også at gøre opmærksom på de muligheder, der er, ved at have el-transport, så det kan blive udbredt til hele verden, siger Allan Krogh Filtenborg, kommunaldirektør i Ærø Kommune.

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt