Flere jobkonsulenter udsættes for digital chikane

Flere og flere ansatte på de københavnske jobcentre oplever at blive udsat for digital chikane, og flere af dem politianmeldes.

KØBENHAVN: Omfanget af digital chikane mod jobkonsulenter i Københavns Kommune stiger kraftigt. I bare 2019 er der kommet 21 sager, hvor ti er blevet politianmeldt. I 2017 var det blot fire sager, der blev politianmeldt. 

Chikanen kommer fx i Facebook-opslag, i mails eller på sms og indeholder blandt andet sammenligninger med Stasi, eller at sagsbehandlerne 'yder dødsservice i koncentrations- og fangelejre', og at de ansatte i jobcentret forlænger 'torturen' af ledige.

Det er fuldstændig uacceptabelt, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

- Vi har nultolerance over for digital chikane og anden grov og krænkende adfærd i min forvaltning. Jeg vil simpelthen ikke finde mig i, at de ansatte skal generes groft på de digitale medier eller på mail, bare fordi de passer deres arbejde. Det er ikke rimeligt. Så vi slår hårdt ned og politianmelder i alle de tilfælde, hvor det er muligt, siger borgmesteren.

I 2017 blev fire sager politianmeldt med chikanøst indhold. Det er altid en vurdering af den enkelte sag, der gør sig gældende, og de håndteres af ledelsen. De anmeldes kun, hvis medarbejderen ønsker det, og det er ikke altid, at borgerens handling ligger direkte under et strafbart område. Her er det så op til anklagemyndigheden at vurdere, om der skal være et retsligt efterspil.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt