Syddjurs: Aarhus-møller vil ødelægge kulturarv ved Kalø

KORT NYT25. NOV 2019 14.56

SYDDJURS / AARHUS: Syddjurs opfordrer Aarhus Kommune til at gentænke en arealudpegning for 150 meter høje vindmøller ved Vosnæsgård, tæt på Kalø Vig. De store møller vil ændre oplevelsen af den bevaringsværdige kyststrækning omkring Kalø Vig markant og betyde varige konsekvenser for oplevelse af national kulturarv og mulighederne for turisme og bosætning i området, lyder det fra Syddjurs.

Et tematillæg om vedvarende energi til Aarhus Kommuneplan 2017 er i høring, og her udpeges der arealer til både solenergianlæg og til vindmøller med en totalhøjde på 150 meter. På arealet øst for Vosnæsgård nær Kalø Vig kan der stå tre vindmøller i den højde. Syddjurs anbefaler, at arealudlægget for vindmøller ved Vosnæsgård tages ud af Aarhus-planerne.

- Placeringen af de meget store møller vil ændre oplevelsen af et bevaringsværdigt kystlandskab, som er særligt afhængigt af turisme og bosætning. Samtidig har vi i området omkring Kalø Slotsruin en national kulturarv som vil blive forstyrret af så store vindmøller, siger borgmester Ole Bollesen (S).

ka
 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt