Task force og borgerrådgiver skal hjælpe Frederiksberg
Borgmester Simon Aggesen (K).
Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix

Task force og borgerrådgiver skal hjælpe Frederiksberg

Børnesager medførte først en direktørfyring, og nu siger borgmester Simon Aggesen (K) ja tak til en task force, der skal rådgive kommunen. Der ansættes også en borgerrådgiver, der kan holde øje med området.
25. NOV 2019 11.12

FREDERIKSBERG: På Frederiksberg har én særlig børnesag skærpet opmærksomheden på hele området. Tilbage i 2014 besluttede kommunen at tvangsfjerne et barn, men i maj i år afgjorde byretten, at den beslutning var ulovlig. 

Og sagen fik kommunalbestyrelsen til at afbryde sit møde 11. november midlertidigt, da moren til den tvangsfjernede pige råbte op med sin utilfredshed under mødet.

Dagen efter mødet meddelte Frederiksberg, at børne- og ungedirektør Inger Andersen var fritaget fra tjeneste, at en afskedigelsessag var indledt samt at alle sager skulle gennemgås. Det skete, efter politikerne havde fået kendskab til alvorlige fejl og mangler i sagsbehandlingen og dokumentationen i familieafdelingen.

Derfor er borgmester Simon Aggesen (K) nu klar til at sige ja tak til at lade en task force hjælpe. Det er nemlig ikke nok at kigge på gamle sager, det skal også forhindres, at det sker igen. Sådan lyder det ifølge Politiken fra social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). På hendes opfordring siger Aggesen altså nu ja til til task forcen, som er et samarbejde mellem Socialstyrelsen og Ankestyrelsen.

Her kan en kommune få juridisk og socialfaglig rådgivning i halvandet år. 

- Vi skal bruge hjælpen til at kvalitetssikre vores processer og forbedre kompetencerne hos medarbejderne, siger Simon Aggesen til Politiken.

Ekspert foreslår børnedomstol
Kort efter sagen så dagens lys, rettede en ekstern rapport også kraftig kritik af sagsbehandlingen og økonomistyringen på det specialiserede børne- og ungeområde i kommunen. På den baggrund foreslog Kirsten Ketscher, professor i socialret ved Københavns Universitet, at fjerne området fra kommunerne og fx at oprette en børnedomstol, da 'kommunerne aldrig har været gode til det her'. 

Astrid Krag har for nylig set de nyeste tal fra børnesagsbarometeret med nedslag i 12 kommuners sagsbehandling. Og det var ikke opløftende læsning for ministeren. 

- Der er på mange områder grundlæggende problemer med sagsbehandlingen i kommmunerne. Det, der bekymrer mig rigtig meget, er, hvad det i virkeligheden ligger bag de her tal. Hvor mange børn får man aldrig opfanget? Hvor mange gange får man ikke handlet i tide?, spørger hun i Politiken.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt