Forbyd kviklånsreklamer - uups, vi bruger dem vist selv..!

I Odense forlanger man kviklånsreklamer forbudt, men kommunens eget busselskab har kviklånsfirma blandt annoncørerne.

ODENSE / SYDDJURS: Kviklån har fået et kviksandspræg over sig i kommunal sammenhæng:

I september anbefalede Syddjurs Kommune en kontanthjælpsmodtager at optage et kviklån for at betale sin tandlægeregning og endte i en mediestorm, som sendte kommunen på retræte og fik en udvalgsformand til at ændre holdning og præcisere kommunens afstandstagen i en pressemeddelelse efter i første omgang at have bakket sagsbehandlerens fremgangsmåde op.

I sidste måned har Odense Kommune opfordret hele tre ministre til at gribe overfor kviklån og reklamer for samme - nu konstaterer DR, at samme kommune har kviklånsreklamer i egne busser.

'Vi har et fællesansvar for, at ingen borgere havner i endeløse gældsspiraler på grund af optagelse af de alt for dyre kviklån med videre. Vi mener derfor, at vi må anerkende udfordringer som et samfundsmæssigt problem', skrev man til Christiansborg på vegne af Beskæftigelses- og Socialudvalget og Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune, som foreslog både strammere regler for reklame og en national oplysningskampagne om farerne ved lånemetoden.

Opfordringen er dog ikke hørt i nærområdet, for kviklånsreklamer i levende billeder dukker stadig op på skærmene i det delvist kommunalt ejede Fynbus' busser i det nordfynske, skriver DR.

- Jeg ved ikke, hvem der har fået denne her hjerneblødning, hvor man har tilladt de her kviklånsreklamer. Det skal der bare sættes en stopper for, siger Brian Dybro (SF), der er rådmand i Odense Kommune og medafsender på brevet til erhvervsministeren.

Han vil nu have Fynbus' bestyrelse til at tage sagen op.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt