Aarhus mangler masser af boldbaner og haller i 2030

KORT NYT20. NOV 2019 15.30

AARHUS: Indbyggertallet i Aarhus Kommune kommer i fremtiden til at stige med 5.000 personer om året, men kommunens idrætsfaciliteter kan slet ikke følge med. Det viser en ny rapport, som Aarhus Kommune har fået lavet. Det skriver Århus Stiftstidende.

I rapporten, som kigger på behovet for blandt andet haller og fodboldbaner over de næste ti år, kan man læse, at for at bevare den samme fordeling af borgere per facilitet som i 2015, så skal der frem mod 2030 bygges 21,8 haller og anlægges 31,7 boldbaner. Og selvom rapportens konklusioner ikke er overraskende, så skal de alligevel tages seriøst, siger rådmand for kultur og borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (R).

- Det er jo nogle tal, der viser at byen halter meget bagud med hensyn til idrætsfaciliteter. Det betyder, at vi har brug for en budgetmodel, hvor der også er plads til fritiden, som er noget af det vigtigste for borgerne. Problemet er, at man henter en del penge ved at sælge byggeretter. Så bliver det hele fortættet og så er der ikke noget for borgerne i fritiden, og med den vækst af borgere vi har, er det vigtigt, at man har råd til at betale for de her idrætsfaciliteter, siger han.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt