Skolebyggeri i Ørestad samler skole, kultur og fritid under ét tag

Både elever og beboerne i området kan se frem til den nye skole i Ørestad, Arenakvarterets Skole. Den sætter nye standarder for, hvordan skole og fritidsaktiviteter kan gå hånd i hånd.

KØBENHAVN: Det bliver totalentreprenøren BAM Danmark A/S i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter og Rambøll Rådgivende Ingeniører, der skal opføre et af Københavns største skoleprojekter til dato.

BAM vandt det netop gennemførte udbud. I tildelingen er der lagt vægt på, at bygningen, som bliver nabo til Royal Arena, skal leve op til en vision om at skabe et fælles, kommunalt hus, hvor både elever, naboer og københavnere kan få gavn af faciliteterne i store dele af døgnets timer, skriver Københavns Kommune.

Den nye skole bliver firesporet med skole, madskole, idrætshal og svømmehal. Opdraget er, at skolen skal danne ramme om en ny pædagogisk vision: Der er lagt op til en række spændende anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og faglokaler, som samles i et værkstedstårn.

- Skolen er Københavns hidtil største skolebyggeri og er meget mere end blot en skole. Svømmehallen og idrætshallen inviterer københavnerne indenfor og vil myldre af liv - også efter skoledagen er slut, siger overborgmester Frank Jensen (S).

- Det er vigtigt at skabe rammer, der rummer hele børnelivet, når vi bygger nyt. Det nye byggeri i Arenakvarteret binder skole, idræt, fritidsliv og madlavning sammen. Og så ser jeg frem til, at Ørestad snart får nye idrætsfaciliteter, som både kan bruges af elever og foreninger, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (ALT).

MG

Fakta

  • Arenakvarterets Skole bliver firesporet med skole, madskole, idrætshal og svømmehal
  • Byggeri København er bygherre. Københavns Kommune er projektejer, herunder Københavns Ejendomme, Børne- og Ungdomsforvaltningen og Kultur- og Fritidsforvaltningen
  • Projektet har været sendt i udbud, hvor totalentreprenøren BAM Danmark blev tildelt opgaven på baggrund af pris, arkitektur, kvalitet og organisation
  • BAM Danmark A/S har været etableret på det danske marked i næsten seks år og har stået i spidsen for totalentreprisen på flere større skoler og uddannelsesinstitutioner, blandt andet Europaskolen i Carlsbergbyen
  • Der er afsat en anlægsbevilling på 771 mio. kr. til byggeriet
  • Byggeriet skal opfylde en miljøcertificeringsstandard på guldniveau
  • Skoleprojektet ventes at stå færdigt i 2023
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt