DIF høster international pris for socialt arbejde
Get2sport arbejder med fodboldskoler i belastede boligområder - verdensstjernen Pelé var for et par år siden på besøg på en af skolerne i Brønshøj.
Foto: Khan Tariq Mikkel, Ritzau Scanpix

DIF høster international pris for socialt arbejde

DIF's indsats for idræt i socialt udsatte boligområder vinder Uefa Foundation for Children Award og et kontant beløb på 45.500 euro.

DIF har gennem mere end et årti via indsatsen DIF get2sport arbejdet for at styrke idrætsforeningerne i landets udsatte boligområder. Denne indsats høster fredag aften international anerkendelse. Det sker, når DIF's formand, Niels Nygaard, og ti børn fra Boldklubben Union i pausen af A-landskampen mellem Danmark og Gibraltar på Parkens græstæppe modtager Uefa Foundation for Children Award.

De modtager prisen på vegne af DIF get2sport, og med prisen følger 45.500 euro. Pengene går til de særlige DBU Get2 Fodboldskoler, som DIF og DBU hver sommer afvikler i udsatte boligområder.

DBU Get2 Fodboldskoler er et særligt tilbud målrettet børn, som af økonomiske årsager ikke har mulighed for at deltage på en af de almindelige fodboldskoler. Næste år fylder DBU Get2 Fodboldskoler ti år, og her er planen at udvide antallet af fodboldskoler fra 15 til 17.

- Arbejdet med DIF get2sport gør en forskel for mange børn, unge og voksne i de udsatte boligområder. Prisen fra Uefa betyder, at vi nu er endnu mere motiverede for at fortsætte arbejdet. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke de seneste regeringer og Nordea-fonden, som i årevis har støttet op om DIF get2sport, siger formand for DIF, Niels Nygaard.

Uefa Foundation for Children Awards går hvert år til almennyttige organisationer, der forbedrer levevilkårene for marginaliserede og udsatte unge via fodbold eller via sport generelt.

Det er Uefas medlemsforbund, som kan indstille nominerede til prisen, og det er således Dansk Boldspil-Union, DBU, der har indstillet DIF get2sport til prisen. Derfor er det også DBU-formand, Jesper Møller, som fredag aften i Parken overrækker prisen til Niels Nygaard og de ti børn fra Boldklubben Union, som er en af de mange klubber i get2sport-samarbejdet.

MG

Om DIF get2sport:

  • Målet med DIF get2sport er at sikre, at der eksisterer et frivilligt idrætsforeningsliv også i de mest udsatte boligområder, så der er idrætstilbud til især børn og unge i området.
  • Midlet er først og fremmest at styrke de frivillige kræfters vilkår i foreningerne, så disse frivillige har lyst, evner og ressourcer til at være frivillige ledere og trænere for områdets børn og unge.
  • DIF get2sport har eksisteret siden 2005 og har løbende udviklet sig og tilføjet nye samarbejdskommuner og -foreninger. I 2019 støttede DIF get2sport 55 foreninger i 43 udsatte boligområder, som ligger i 22 forskellige kommuner.
  • Indsatsen er finansieret af DIF, satspuljemidler og får desuden støtte af Nordea-fonden.
Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt