Tandplejer skal opdage unges stofmisbrug

KORT NYT15. NOV 2019 8.17

VORDINGBORG: Når de unge i Vordigborg skal til tandlæge, er det ikke kun deres tænder, der bliver undersøgt. Kommunen har besluttet at sende tandlægerne på et todages uddannelsesforløb, hvor de får indsigt i, hvordan man opdager, at et ungt menneske har et misbrug. Det gør man, da tandplejen har kontakt til 99 pct. af børn og unge i kommunen. Det skriver TV2 Øst. 

- Vores primære arbejde er naturligvis det tandlægefaglige. Men samtidig taler vi også med de unge om udfordringer i deres øvrige liv, herunder eventuelt misbrug, rygning og andet. Så vi glæder os meget til at få konkrete metoder og redskaber til at håndtere den svære opgave, det ofte er at tale om og handle på en bekymring om misbrug. Og personalet har mod på det, udtaler Lene Maare, overtandlæge i Vordingborg Kommune.

Kokain er eksempelvis hård ved tænderne, og et misbrug kan derfor spottes under et tjek. Tandplejen bliver også undervist i, hvordan de kan tale med de unge om stoffer, hvis de får øje på tegn på et misbrug, samt hvordan de får dem sendt videre til Center for Rusmidler, hvor de kan få hjælp til at komme ud af et eventuelt misbrug.

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt