Aarhus mangler millioner på grund af p-forsinkelse

Kommunen har ikke implementeret sin vedtagne parkeringspolitik, og det koster 12 mio. kr. i budgetterede p-indtægter i 2019, oplyser rådmand i skriftligt svar.

AARHUS: Teknik og Miljø i Aarhus mangler knap fire mio. kr. på vejvedligeholdelseskontoen i år, fordi kommunens vedtagne parkeringspolitik endnu ikke er implimenteret.

Det fremgår af et skriftligt svar fra rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V) til en forespørgsel fra byrådets socialdemokratiske gruppe.

Med Parkeringspolitik 2018 afskaffer kommunen blandt andet muligheden for at købe gæstelicens i beboerparkeringsområder, da ordningen ikke stemmer overens med gældende lovgivning. Det betyder, at beboernes gæster og brugere af et område ikke har mulighed for at parkere længere end to timer på samme p-plads. Det har udløst op mod 400 henvendelser fra borgere, og det er en del af forklaringen på forsinkelsen.

- Der må forventes yderligere henvendelser fra både borgere og erhvervslivet (fx restauranter) mv. i takt med, at parkeringspolitikken udmøntes, og omfanget af beboerparkering udvides. Derudover skal det tilføjes, at der med Parkeringspolitik 2018 er indført forringede vilkår for parkering med erhvervslicens. Teknik og Miljø har modtaget mange henvendelser fra erhvervsdrivende, der som følge heraf er bekymrede for deres levebrød, skriver rådmanden i sit svar, hvor han forventer politikken fuldt implimenteret i løbet af 2020. Med justeringer, som tager højde for klagernes indvendinger.

Men forsinkelsen betyder, at der mangler 12 mio. kr. på p-indtægtsbudgettet for 2019. Heraf tager staten 70 pct., og i den sidste ende mangler der altså 3,6 mio. kr. til vejvedligehold.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt