Herning bygger hal og skole for 100 mio. kr.
Foto: KPC og Årstiderne Arkitekter

Herning bygger hal og skole for 100 mio. kr.

Et flagskib for talentudvikling er på vej i Herning, hvor KPC har vundet opgaven med at bygge en ny skole og udvide Sportscenter Herning med blandt andet en ny opvisningshal med 2.000 siddepladser.

HERNING: Eleverne i Brændgårdskolens Talentklasser flytter i 2021 ind i nye rammer ved Sportscenter Herning. Samtidig udvides sportscentret med blandt andet en ny opvisningshal med plads til 2.000 tilskuere og en række andre faciliteter.

Det nye byggeri bliver en del af mange menneskers hverdag, da en stor del af faciliteterne bygges, så de kan bruges af både skolens elever og sportscentrets brugere på forskellige tidspunkter. Den samlede pris for det byggeprojekt bliver i omegnen af 100 mio. kr., oplyser Herning Kommune.

Tre firmaer var prækvalificerede til at byde på projektet, og tirsdag blev Herning Byråd præsenteret for vinderprojektet, som er udarbejdet af KPC Herning i samarbejde med Årstiderne Arkitekter og ÅF Buildings.

- Med vinderprojektet får vi lige præcis det, vi havde drømt om: Et flagskib for talentudvikling, der samtidig bliver en top-moderne skole, indrettet til at stimulere indlæring, samarbejde og kreativitet.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at de rammer vi fremover vil kunne tilbyde Brændgårdskolens Talentklasser vil give optimale betingelser for elevernes talenter inden for idræt, musik eller sang, siger Formand for Børne- og Familieudvalget, Dorte West (V).

- Der er en række rigtig fine arkitektoniske greb i vinderprojektet. At få en ny samlet ankomst til centret vil løfte hele området. Samtidig leverer vi med den nye opvisningshal og en ekstra mindre hal nogle meget tiltrængte kvadratmeter, som foreningslivet i Herning har efterlyst længe. Kombinationen af nogle af vores mest talentfulde unge mennesker og de helt enestående faciliteter, vi nu får i det udvidede Sportscenter Herning, er intet mindre end verdensklasse, siger Johs. Poulsen (R), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

MG

Om skolen

  • Brændgårdskolens Talentklasser har cirka 200 elever fordelt på ni klasser på 7. 8. og 9. årgang.
  • I Talentklasserne er der mulighed for at have en struktureret hverdag med fokus på sundhed og trivsel såvel fysisk som mentalt, så der dannes et solidt fundament, hvor der er mulighed for talentudviklingen.
  • Den nye skole vil blive den femte nybyggede folkeskole i Herning Kommune siden 2007.

Om Sportscenter Herning

  • Sportscenter Herning udvides med en ny opvisningshal. Hallen er dels tiltænkt at rumme kampe på eliteniveau, hvor der er kan være op mod 2.000 tilskuere, dels som et nødvendigt supplement i det daglige, hvor de nuværende haller har en meget høj belægning.
  • Dertil bygges yderligere en ekstra hal, og en række mindre faciliteter, der vil binde centret bedre sammen.
  • Sportscenter Herning rummer i forvejen fem haller, kampsportscenter, skydeanlæg og squashbaner.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt