Minister vil bremse bytte- karrusel for sommerhusgrunde

Kommuner har mulighed for at bytte ubebyggelige sommerhusgrunde til attraktive nye grunde. Det skal være slut nu, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S), der vil ændre loven, skriver Jysk Fynske Medier.

Lovgivningen blev vedtaget i 2016 som en håndsrækning til de steder i landet, hvor man er udfordret af faldende beskæftigelse og et svagt boligmarked. 'Danmark i bedre balance' hed aftalen. Den gav blandt andet kommuner i de kystnære områder mulighed for at udstykke 6.000 nye sommerhusgrunde tæt på kysten. I bytte skulle kommunerne så sløjfe 5.000 grunde i sommerhusområder, som de havde reserveret til sommerhusbyggeri, men som ingen rigtigt viste interesse for at investere i.

- Jeg synes, det ser skørt ud, at man kan bytte en ubebyggelig grund som for eksempel ligger i en sø til at få en rigtig god sommerhusgrund af høj værdi. Sådan skal det ikke være i fremtiden, mener jeg. Der skal der en ændring af planloven til, og det vil jeg gerne have opbakning til fra partierne bag aftalen, siger erhvervsministeren, som har indkaldt til møde om sagen i dag tirsdag.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt