Biblioteker og fysiske bøger er fortsat populære

KORT NYT12. NOV 2019 11.48

Folkebibliotekerne er stadig populære, viser en ny rapport fra Slots- og Kulturstyrelsen. Der var således 37,6 millioner besøgende i 2018, og næsten 40 pct. af danskerne har været på et bibliotek i løbet af de seneste tre måneder. 

Her tager de oftest fysiske bøger med hjem, som udgør hele 87 pct. af det samlede bogudlån. Lyd- og e-bøger bliver dog fortsat mere populære, og de digitale udlån er steget med 26 pct. sidste år. Derudover bliver der holdt næsten 25.000 arrangementer rundt omkring på landets biblioteker. 

- Når man ser på de høje besøgstal, så vidner det om, at rigtig mange er glade for bibliotekerne og de mange digitale tilbud, som bibliotekerne udbyder. Vi lever i en verden, der bliver stadigt mere digital, men vi skal også huske at mødes ansigt til ansigt og finde sammen i fællesskaber. Dér spiller bibliotekerne også en vigtig rolle. Bibliotekerne stiller ikke kun materialer til rådighed for den enkelte persons læseoplevelser, men samler også folk, sætter gang i samtaler og afholder arrangementer, læseklubber og andre fællesskaber, som er drevet af fælles interesser og passioner, siger fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S). 

esl

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt