Minister indkalder til høring om kabellægning

KORT NYT7. NOV 2019 12.11

På baggrund af en række artikler den seneste tid er der rejst tvivl om Energinets konklusion om, at hvis el-nettet skal kunne drives sikkert, kan det maksimalt lade sig gøre at kabellægge 15 pct. af den planlagte højspændingslinje i Syd- og Vestjylland. Derfor har klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) bedt Energistyrelsen om at afholde en teknisk høring på Christiansborg, så der kan blive skabt klarhed om, hvad der er teknisk muligt, når el-nettet skal kunne drives sikkert.

De forskere, der har udtalt sig i medierne om mulighederne for kabellægning vil blive inviteret til at holde oplæg, ligesom Energinet og det canadiske konsulenthus WSP vil blive inviteret til at præsentere deres konklusioner om muligheder for kabellægning. Andre, der måtte ligge inde med bud på tekniske løsninger, som ikke går på kompromis med vores elforsyningssikkerhed, vil også være velkomne til at fremlægge deres bud.

- Det her har stor betydning for mange borgere i Syd- og Vestjylland. Vi skylder dem, der bliver berørt af den nye forbindelse at få skabt klarhed om, hvad der teknisk muligt. Hvis nogen mener, at Energinet og WSP har overset noget i deres analyser, er de meget velkomne til at hjælpe med at få det fulde billede frem, siger ministeren.

Ritzau

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt