Varmekonflikt med kommune i dobbeltrolle

Rønne Varme varsler prisstigning og skyder skylden over på regionskommunen, som selskabet mener har en problematisk dobbeltrolle.
7. NOV 2019 13.43

BORNHOLM: En konflikt mellem Rønne Varme A/S og Bornholm Energi & Forsyning A/S, Beof, tager til, mens kommunen er i en uheldig dobbeltrolle. Det skriver Netavisen Bornholm.nu.

Det sker, fordi Rønne Varme ikke vil betale 'overpris', da man var stillet en billigere pris i udsigt på 82 kr. pr. gigajoule (GJ), men som nu lyder på 111 kr. pr. GJ. Som konsekvens har man været nødsaget til at varlse markante prisstigninger for varmekunderne på i gennemsnit 47,8 pct., skriver TV2 Bornholm.

Rønne Varme A/S har klaget til Forsyningstilsynet over Beofs varslede prisstigninger. Det sker, da Beof i 2018 anlagde en voldgiftssag mod Rønne Varme, men som selskabet tabte, og som Rønne Varme nu skal betale for:

'Som følge af den tabte voldgiftssag hævder Beof at have haft tabt penge på varmeproduktionen. Dette tab indregner Beof i varmeprisen med 50,31 kr. pr. GJ. På denne måde bliver det Rønne Varmes andelshavere, der betaler for at Beof tabte sagen. Det mener vi ikke er rimeligt' skriver Rønne Varme i deres varsel om prisstigning til sine kunder.

Rønne Varme A/S havde tidligere luftet planer om opføre sit eget varmeværk baseret på 50 pct. flis og 50 pct. varmepumper, da denne løsning kunne give billigere varme til 72 kr. pr GJ.

Her spiller Bornholms Regionskommune så en uheldig rolle, lyder det fra Rønne Varmes bestyrelsesformand Ingolf Lind-Holm, da kommunen både skal forholde sig til sine anlægsplaner, men samtidig er ejer både Beof og affaldsselskabet Bofa: 

- Det sætter kommunen i en dobbeltrolle som virksomhedsejer, samtidig med at de er myndighed for os. Det bliver meget tydeligt, når kommunen skal tage stilling til, om vi må bygge vores eget varmeværk med træflis og varmepumper, og en CO2-udledning der er markant mindre end det ombyggede kraftvarmeværk på kajen i Rønne har, sagde bestyrelsesformand Ingolf Lind-Holm på selskabets generalforsamling i september ifølge Bornholm.nu. 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt