Nye Aalborg-ideer skal modvirke huller i tænderne

De mindste i Aalborg Øst får nu flere huller i tænderne. Center for Samskabelse, Dagtilbud Øst og tandpleje er sammen om forebyggende tilbud.
9. NOV 2019 8.11

AALBORG: Undersøgelser viser, at tandsundheden hos de 15- og 18-årige bliver bedre, men især de yngste børn i Aalborg Øst har de seneste år fået flere huller i mælketænderne. Tal fra en undersøgelse af de femårige viser, at de i gennemsnit i 2018 havde 2,1 huller i tænderne, i modsætning til 2016 hvor tallet blot var 1,0.

Derfor har Center for Samskabelse, Dagtilbud Øst og Aalborg Kommunes Tandpleje søsat indsatsen 'En Tand Sundere', oplyser Aalborg Kommune.

Sisse Gramstrup Munk fra Center for Samskabelse fortæller: 'En Tand Sundere' er tænkt som et redskab, der skal gøre det nemmere for det pædagogiske personale at lave sjove og spændende oplæg for børnene, så de får fokus på tandsundhed, og så de ikke ser tandbørstning som en sur pligt.

Indsatsen består af fire tilbud til institutionerne:

  • Forældrekaffe, hvor institutionerne kan få besøg af tandplejen en eftermiddag til kaffe med forældre. Her holder tandplejeren et lille oplæg, hvor forældrene kan stille spørgsmål undervejs.
  • 'En Tand Sundere' idékassen med materialer, bøger og idéer der kan bruges i institutionerne. Kassen skal minimere eventuel forberedelsestid ved emneforløb om tandsundhed.
  • Tandplejen tilbyder også at besøge institutionerne med et oplæg i børnehøjde, hvor tandplejeren svarer på alle børnenes spørgsmål.
  • Sidst med ikke mindst tilbyder tandplejen at institutionerne kan sende en mindre gruppe børn på besøg hos tandplejen, så børnene kan få lov til at sidde i stolen, se de redskaber der bliver brugt og på den måde gøre et besøg hos tandplejen knap så 'farligt'.

ka

 
 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt