I orden at udleje feriekoloni til musikfestival

Når kommunen ikke selv skal bruge kolonien, og udleje ikke tager overhånd, har Ankestyrelsen efter princippet om overskudskapacitet ikke noget at indvende.

FREDERIKSBERG: Til næste sommer har den almennyttige fond Dråbefonden ønsket at leje Frederiksberg Kommunes feriekoloni i Odsherred til en musikfestival. Det er kommunen sådan set med på, men har også bedt Tilsynet under Ankestyrelsen sige god for det i en såkaldt forhåndsudtalelse.

For der er jo det med de uskrevne regler i kommunalfuldmagten, at en kommune ikke må gå erhvervslivet i bedene. Ankestyrelsen deler kommunens vurdering af, at udlejen kan betragtes som overskudskapacitet, fordi festivalen vil leje kolonien i første uge i august, før skolebørn fra Frederiksberg selv skal på koloni.

Festivalfolkene har fået at vide, at lejen bliver på markedsvilkår. Og det har betydning for Tilsynet, der vurderer, at en kommune i et vist begrænset omfang kan udleje for eksempel en ejendom, når det er på markedsvilkår.  

At det kun skal ske i begrænset omfang skyldes, at en kommune ejer så mange bygninger og lokaler, at udlejning kunne gå hen og blive en meget omfattende aktivitet - og dermed et uoverskueligt konkurrenceproblem i forholdtil det private erhvervsliv.

Se brevet fra Ankestyrelsen til kommunen.

 

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev