Præmie til firma der indsamler plast på stranden og genanvender det
Foto: Søren Breiting, Ritzau Scanpix

Præmie til firma der indsamler plast på stranden og genanvender det

Vinderen af Landdistriktsprisen 2019 er virksomheden Strandet.

Virksomheden 'Strandet' fik i dag overrakt Landdistriktsprisen 2019, fordi den engagerer lokalsamfundet i indsamling og genanvendelse af plastik, der bliver skyllet op på de vestjyske strande og på den måde både skaber arbejdspladser og en øget bevidsthed omkring plastik i miljøet.

Virksomheden hjælper dermed lokalt i forhold til et globalt problem. Det sker i samarbejde med lokale aktører, og firmaet rækker ud til mange grupper som skoleklasser, der bliver inviteret med på stranden for at skabe øget miljøbevidsthed hos fremtidens generationer.

- Det var et meget stærkt felt af indstillinger til Landdistriktsprisen i år, hvilket vidner om, at der bliver gjort rigtig meget i landdistrikterne for at styrke den lokale udvikling. I dommerpanelet var vi dog slet ikke i tvivl om vinderen, siger formand for dommerpanelet Finn Jorsal.

Prisen blev modtaget af Julie Müller, som er stifter og ejer af virksomheden Strandet. Med til prisen følger en check på 15.000 kr. til virksomhedens fortsatte arbejde med miljøet og til fortsat samarbejde med de lokale aktører.

Blandt de i alt 39 kandidater til prisen gik andenpladsen gik til Røsnæs Udvikling- og Beboerforening, der blev indstillet for at vise en enestående og vedholdende evne til at samarbejde om lokal udvikling. Tredjepladsen gik til Geopark Det Sydfynske Øhav, som på tværs af aktører skaber projekter, der kommer borgere, turister og erhverv til gode.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev