Skolerne i Oure vinder Årets Økopris
Foto: Stephen Freiheit

Skolerne i Oure vinder Årets Økopris

97 pct. økologiske råvarer og inddragelse af eleverne i madlavningen endte med at score Skolerne i Oure Årets Økopris.

På Økologisk Landsforenings Økologiske Topmøde modtog medarbejdere fra Spisehuset på Skolerne i Oure årets Økopris, der uddeles til det professionelle køkken, som går foran i bæredygtighedens og økologiens tegn.

Køkkenet bidrager med nytænkning og spreder budskabet. På Skolerne i Oure har man indarbejdet minimering af madspil i de daglige rutiner, fx ved at modtage datomad fra leverandører. Samtidig inddrager de eleverne i madlavningen og sørger på den måde for, at måltidet bliver et fælles fundament, og at det bliver en social vigtig del af dagen. Men det lærer også eleverne om råvarer, tilberedning og bæredygtighed.

- Det handler ikke kun om måltider, men om at gøre sig grundige overvejelser, planlægge, anvende gedigent kokkehåndværk og skabe sociale spiseoplevelser, siger Mads Dreyer, der en en del af ledelse i Spisehuset

I år var FN's 17 verdensmål en del af temaet for prisuddelingen, og her blev Skolerne i Oure belønnet for, at det står højt på deres dagsorden. Spisehuset bruger 97 pct. økologiske råvarer.

- Skolerne i Oure er frontløbere og tænker økologi og bæredygtighed som en helhed. Hele skolen fra ledelse og medarbejdere til elever arbejder dagligt med at integrere økologi, bæredygtighed og verdensmålene i hverdagen, siger direktør i Økologisk Landsforening, Helle Borup Friberg.

Til Det Økologiske Topmøde blev fire økologiske produkter også hædret med Økologisk Guld prisen og Det Økologiske Spisemærke nr. 300 blev overrakt af fødevareminister Mogens Jensen (S).

 

De fire økologiske produkter, der opfylder et af FN's 17 verdensmål, er: 

  • Mælk ad libitum fra Thise Mejeri
  • Hvede Signaturbrød fra Mejnerts Mølle
  • Frankly Water lime/mynte fra Frankly Juice
  • Udbenet kyllingeoverlår uden skind fra Rokkedahl Foods

35 produkter var indstillet til prisen. De skal opfylde en række krav, blandt andet at de allerede er på markedet, er økologisk certificeret og lever op til et af verdensmålene.

eo

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev