Store indbyrdes forskelle på elforbrug kommunerne imellem

Frederiksberg, Vallensbæk og Fredensborg står for de laveste elforbrug per indbygger.
26. OKT 2019 9.47

Sammenligningstjenesten GreenMatch.dk har undersøgt, hvor stort forbruget af el er i de danske kommuner. Denne undersøgelse viser, at landsgennemsnittet for danskernes totale energiforbrug ligger på 524 kWh pr. indbygger, og at der er store forskelle kommunerne imellem.

Kommunerne med det højeste totale elforbrug er Kalundborg, Ringkøbing-Skjern og Tønder med et gennemsnit på 1.111 kWh pr. indbygger. Omvendt er Frederiksberg, Vallensbæk og Fredensborg kommunerne med det laveste totale elforbrug med et gennemsnit på 254 kWh pr. indbygger.

Kommunerne med det højeste erhvervsmæssige og offentlige energiforbrug er Kalundborg, Fredericia og Billund. Gennemsnittet af det erhvervsmæssige og offentlige energiforbrug for disse tre kommuner er 570,66 kWh pr. indbygger. Til sammenligning er landsgennemsnittets erhvervsmæssige samt offentlige energiforbrug 244,10 kWh pr. indbygger.

Kommunerne med det højeste private energiforbrug er Fanø, Odsherred og Gribskov kommuner. Gennemsnittet af det private energiforbrug for disse kommuner er 410 kWh pr. indbygger. Til sammenligning ligger landsgennemsnittets private energiforbrug på 168 kWh pr. indbygger.

Kommunerne med det overordnede højeste og laveste energiforbrug er vidt forskellige i forhold til fordelingen af deres forbrug af el. Kalundborg Kommunes energiforbrug er fordelt med cirka 75 pct. offentligt/erhvervsmæssigt og kun 25 pct. privat elforbrug.

Samtidig består cirka 44,5 pct. af Frederiksberg Kommunes totale elforbrug af erhvervsmæssige/offentlige elforbrug og 55,5 pct. privatforbrug af el.

Se flere oplysninger om forbrug, fordelinger og sammenligninger her.

 

Source: GreenMatch.dk

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev