Stevns' borgmesterflertal bag budget med nej til højere skat

Nej tak til den skattestigning, Indenrigsministeriet havde givet lov til. Politisk stabilitet efter sidste valgperiodes uro.

STEVNS: Deltagermæssigt er årets budgetaftale i Stevns en kopi af sidste års, nemlig med det konstitueringsmæssige borgmesterflertal bag sig og resten udenfor. Det ligner at en politisk normalitet er ved at grundfæste sig efter sidste valgperiodes vilde udsving.

Oveni gør årets aftale sig bemærket ved, at aftaleflertallet ikke vil sætte kommuneskatten op, selvom Stevns ellers er på Indenrigsministeriets liste over kommuner, der godt må. Ikke-skattestigningen kommer dog med en bemærkning om, at der jo også kommer et budget for 2021 engang, og hvis ikke en kommende udligningsreform retter op på de økonomiske forudsætninger, så kan en skatteforhøjelse komme på tale til den tid.

Budgetaftalens fokus er derfor på 2020 og mindre på overslagsårene. Især på anlægssiden hvor en del projekter i overslagsårene end ikke er prioriteret og først vil blive det, når der er større sikkerhed for de økonomiske vilkår. På driftssiden klarer man sig igennem 2020 uden en skatteforhøjelse ved at trække underskuddet på kassebeholdningen.

Aftalepartierne bag budgettet er Venstre, Socialdemokratiet, De Konservative og De Radikale med i alt 13 mandater, mens Nyt Stevns, Dansk Folkeparti og Enhedslisten med 2 mandater hver står udenfor. Budgettet andenbehandles i byrådet 5. november.

 

Se budgetaftalen.

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev