Bredt og buet fodgængerfelt skal forbedre gadekryds med dårligt udsyn
Det såkaldte Fotorama-kryds i Hammel.
Foto: Favrskov Kommune

Bredt og buet fodgængerfelt skal forbedre gadekryds med dårligt udsyn

Favrskov Kommune giver fodgængerne meget mere plads i Hammel.
12. OKT 2019 10.14

FAVRSKOV: 'Måske Danmarks første buede fodgængerfelt?' Sådan lyder overskriften på Favrskov Kommunes facebookside i en omtale af, at Hammel har fået 'et flot buet fodgængerfelt, hvis lige ikke er set på disse breddegrader før'.

Lige Danmarks første er det nu nok ikke, for som kommentarer på det sociale medie lyder, findes noget lignende ved Busgaden i Aarhus og flere steder i Viborg.

Det fremgår videre: 'Det buede fodgængerfelt ligger ved Fotorama i Hammel, hvor Østergade slår et sving og bliver til Voldbyvej. Her var der også tidligere et fodgængerfelt, men der var dårligt udsyn for både bilister og fodgængere. Nu skulle det problem altså være løst med det smukke buede fodgængerfelt. Hvis du undrer dig over de sorte huller i striberne, så er det bare brønddæksler.'

Ingeniør i Trafik og Veje i Favrskov Per Øster er manden bag og fortæller til TV2 Østjylland:

- Det er helt i overensstemmelse med bekendtgørelserne, og politiet har også sagt god for det. Der står i bekendtgørelsen om anvendelse af vejanmærkning, at striberne skal være parallelle med vejens forløb, og det må man sige, at de er, siger han.

ka

Se flere stillinger
Nyhedsbrev