København vil skærpe krav til luftforurening endnu mere

C40 Inden klimatopmødet C40 officielt bliver sat i gang har Københavns Kommune forpligtet sig til at leve op til WHO's standarder for luftkvalitet.

KØBENHAVN: En undersøgelse lavet af Københavns Universitet for Hjerteforeningen viste sidste år, at der er en klar sammenhæng mellem luftforurening og forekomsten af hjerte-kar-sygdomme. Rapporten konkluderer blandt andet, at 3.750 mennesker dør hvert år for tidligt som følge af luftforureningseksponering. 

Kort før den officiele åbning af klimatopmødet C40 i København, har kommunen nu forpligtet sig selv til at holde luftforurening i byen under de værdier, som WHO har sat for god luftkvalitet. Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er derfor tilfreds med, at kommunen nu forpligter sig til WHO's standarder: 

- Tiden, hvor man negligerer de tal, må være forbi, når vi nu ikke længere skal styre efter politisk nedsatte mål, men insisterer på at nå WHO’s standarder, der er fast efter faglige vurderinger, hvornår det får konsekvenser for folks helbred at opholde sig i forurenet luft, siger hun til Politiken. 

I 2013 vedtog Borgerrepræsentationen en plan for ren luft, der består af otte indsatser, som fuldt implementeret vil bidrage til at gøre luften i København mere ren. Nu skal der nye idéer på banen. 

Kommunen skal nu undersøge, hvordan de vil nå den forbedrede luftkvalitet og senest i 2025 ingangsætte en konkret plan. I København vil det formentligt være for vejtrafik og arbejdsmaskiner, brændeovne samt skibstrafik, herunder krydstogtskibe, skriver kommunen selv. 

WHO’s retningslinjer adskiller sig fra EU’s grænseværdier ved at være skrappere i forhold til grove partikler, fine partikler og ozon. 

Den endelige deklaration forventes at bliver underskrevet af overborgmester Frank Jensen (S) under C40-topmødet. 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt