Fire kommuner er med i boligforsøg til hjemløse

KORT NYT8. OKT 2019 13.49

Aarhus, Høje-Taastrup, København og Roskilde kommuner kan med støtte fra Socialstyrelsen tilbyde op til 160 unge hjemløse en bolig, nye fællesskaber og fremskudt social støtte. Socialstyrelsen støtter løsningerne med 5,4 mio. kr. i tre år, og løsningerne tager afsæt i eksisterende viden om 'Housing First' for unge. Projektet skal bidrage med yderligere viden og erfaring til nye mulige løsninger og sociale investeringer til unge hjemløse. 

- Mange udsatte og hjemløse oplever, at de står uden for fællesskabet. Derfor skal billige boliger og sociale indsatser kombineres med miljøer og aktiviteter, der støtter dem i at indgå i fællesskaber og etablere netværk. Den indsats skal projektmidlerne være med til at understøtte. Helt konkret i form af sociale viceværter og fælles aktiviteter, der giver udsatte unge og ressourcestærke unge mulighed for at mødes på tværs eller bo dør om dør, udtaler social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz (S). 

Der er cirka 670 unge hjemløse i de fire kommuner, som enten lever på gaden, på herberg eller sover på sofaer hos netværk og familie. Aarhus Byråd skal for projektet blandt andet undersøge om patienthotellet i det tidligere Amtssygehus kan omdannes til 24 nye ungdomsboliger, hvor udsatte og ressourcestærke unge kan bo i fællesskab. 

esl

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt