Fleksibilitet og nærhed er nøgleord i kampen mod sosu-mangel

'Har en borger brug for ekstra hjælp, gives den med det samme. Så må hjælpen officielt bevilges bagefter', lyder det fra Vejen Kommune, som har succes med at tiltrække sosuer.

VEJEN / ASSENS: Med udsigten til, at 45.000 kommunalt ansatte går på pension de kommende år - heraf særligt mange sosuansatte - har KL, FOA og flere kommuner udtrykt bekymring for, hvorvidt kommunerne kan tiltrække tilstrækkeligt mange sosuansatte til fremtiden. 

Det er dog ikke alle kommuner, der er lige bekymrede for fremtiden. Blandt de kommuner, som FOA vurderer har lettest ved at erstatte de snarligt-pensionerede sosuansatte, er Vejen, viser FOA's egen undersøgelse.

Ifølge Bo Smith, områdeleder i Askov og Brørup med 170 sosuansatte under sig, skyldes det blandt andet kommunens gode omdømme og fleksibilitet på arbejdspladsen: 

- Vi har et relativt lavt sygefravær på sosuområdet, og det giver medarbejderne kontinuitet i hverdagen. Den mærkes hos borgere, der kvitterer med ros. Den ros, de sosuansatte får, skaber arbejdsglæde, og det rygtes, siger Bo Smith til JydskeVestkysten. 

- Internt har vi den aftale, at har en borger brug for ekstra hjælp, gives den med det samme. Så må hjælpen officielt bevilges bagefter. Det giver fleksibilitet og er absolut med til at skabe gode arbejdsforhold for vores sosuansatte, siger Bo Smith videre. 

Assens Kommune er den kommune på Fyn, som FOA vurderer der får lettest ved at erstatte de pensionerede sosu'er. Ifølge Charlotte Kjær (S), formand for Social og Sundhedsudvalget i Assens, skyldes det, at man har formået skabe et godt arbejdsmiljø.

- Det handler om nærhed i uddannelsesmiljøet. At der er fokus på det faglige, og at der er fokus på tid til at udfordre vores medarbejdere og elever, siger hun til TV2 Fyn. 

Se FOA's kort over den kommende sosu-mangel og læs om metoden her.