Arkitekter udvalgt til byudviklingsprojekt i Randers
Foto: Team C.F. Møller

Arkitekter udvalgt til byudviklingsprojekt i Randers

Team C.F. Møller vandt konkurrencen om en udviklingsplan for det store byudviklingsprojekt Byen til Vandet i Randers.

RANDERS: Arkitektfirmaet C. F. Møller vandt konkurrencen om at stå spidsen for et omfattende byudviklingsprojekt i Randers. Det betyder, at et team med de nødvendige fagligheder under C. F. Møllers ledelse skal stå for færdiggørelsen af en endelig udviklingsplan. Dommerkomitéen består af byrådsmedlemmer, eksterne fageksperter og Realdania.

- Nu er næste skridt at udarbejde en specifik opgavebeskrivelse til vinderteamet. Det her drejer sig om at skabe byudvikling, som rækker mange generationer ud i fremtiden. Samtidig lægger vi sporene for samspillet mellem by og natur midt i Randers, siger borgmester Torben Hansen (S), der var formand for dommerkomitéen.

Politisk godkendelse i november
Kommunens faglige eksperter går nu i gang med at udarbejde en meget specifik opgavebeskrivelse til C.F. Møller. Opgavebeskrivelsen vil blive sendt til politisk godkendelse i november 2019 og vil udgøre rammerne for den endelige udviklingsplan for det 59 hektar store område.

Fra december til februar 2020 vil C. F. Møller i løbende dialog med Randers Kommune udarbejde et forslag til en endelig udviklingsplan. Den behandler byrådet forventeligt i foråret 2020, og herefter vil planen blive sendt i offentlig høring. Her får borgerne igen mulighed for at forholde sig til materialet.

- Både Team Effekt, Team Vandkunsten og Team C.F. Møller har leveret forslag med spændende elementer, hvor det tydeligt fremgår, at man har læst og analyseret på stedet, Gudenåens og fjordens betydning. Formålet med Byen til Vandet er både at sikre byen mod oversvømmelser i fremtiden, aflaste Randers Bro og midtbyen via en ny broforbindelse over fjorden og samtidig skabe en ny bydel i takt med, at havnen flytter til nye arealer, siger Christian Brøns (V), formand for Udviklingsudvalget.

Byen til Vandet er Randers Byråds vision om udvikling af en bydel, hvor man på samme tid løser udfordringer omkring klimatilpasning og sikring mod oversvømmelser, ser på trafikudfordringerne og samtidig åbner for en byudvikling i takt med, at Randers Havn flytter til nye arealer. Den brændende platform er dog især klimatilpasningen.

- Byen til Vandet arbejder med mange aspekter af byudvikling på én og samme tid. Team C.F. Møller leverede det mest gennemarbejdede forslag i forhold til sikringen mod vandet med løsninger, hvor man samtidig aktivt ser vandet som en ressource i form af attraktive naturforbindelser. Samtidig står planen også stærkest i forhold til den samlede fysiske plan og økonomiske plan, som ligger et solidt fundament under de øvrige dele af udviklingsplanen, siger Mikkel Suell Henriques, projektchef i Realdania og medlem af dommerkomitéen.

MG

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev