Roskilde skal tjekke plejecentre for svamp

Beboerne vil helst have det varmt, og det kan give problemer.

ROSKILDE: Efter en undersøgelse på alle kommunens plejecentre har Teknologisk Institut fundet områder, hvor det bør undersøges, om der er skimmelsvampe skjult i konstruktioner, under gulve eller i forbindelse med taget, oplyser kommunen. 

Undersøgelsen forholder sig også til temperatur, luftfugtighed og CO2-koncentrationen, dvs. kuldioxid. Her er det gennemgående, at beboere og medarbejdere ikke har helt samme oplevelse af, hvad en behagelig rumtemperatur er: 

- På de fleste af vores plejecentre er der generelt målt høje rumtemperaturer og en forholdsvis lav luftfugtighed. Det skyldes, at mange af beboerne godt kan lide, at der er varmt. Samtidig er de forholdsvist følsomme over for træk og vil gerne holde døre og vinduer lukkede, forklarer Morten Gjerskov (S), formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget. 

Nogle steder er CO2-koncentrationen højere end den anbefalede, og her skal der kigges på øget udluftning og eventuelt ventilation, ligesom der andre steder er behov for solafskærmning for at sænke temperaturen. 

Indeklimaundersøgelsen har kostet 168.200 kr. ex moms.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev