København samarbejder med firmaer om kodning i 6. klasse

Coding Class skal styrke muligheder og tilbud til folkeskolernes ældste elever.
24. SEP 2019 12.20

KØBENHAVN: På Lergravsparkens Skole har eleverne i 6.x de seneste to uger deltaget i undervisningsforløbet Coding Class, som er et tilbud til københavnske folkeskoleelever på 6. og 7. klassetrin. I forløbet løser eleverne en case, som en samarbejdspartner fra erhvervslivet stiller dem.

I 6.x er det app-producenten Tactile Games, som dels har givet eleverne en case at arbejde med - dels får deres foreløbige ideer til spil, som kan gøre et skolefag sjovere at arbejde med. 

Coding Class er en del af arbejdet med at styrke mulighederne og tilbuddene til folkeskolernes ældste elever.

To tredjedele af bevillingen - på 220 mio. kr. over fire år - følger eleverne, er udmeldt i skolens budget og kan bruges på indsatser, som skolerne vurderer, vil have den bedste effekt hos dem.

Den sidste tredjedel er udlagt som en pulje, som skolerne har kunnet søge til at afprøve og udvikle nye måder at arbejde med folkeskolens ældste elever, fx i form af særlige talentforløb, erhvervsforløb eller intensive forløb for elever med faglige udfordringer.

Mål med projektet er blandt andet:
En bedre udskoling skal reducere udsivningen fra de store klasser i folkeskolen.

Der arbejdes på at sikre fremgang i afgangskaraktererne, ikke mindst for elever med anden etnisk baggrund end dansk. 

Flere elever skal erklæres uddannelsesparate og gennemføre en ungdomsuddannelse. 40 pct. af 8. klasses-eleverne i København bliver erklæret ikke-uddannelsesparate, mens det i resten af landet er 32 pct. 

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev