HERNING: Herning Kommune øger nu SSP-indsatsen i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Konkret bliver der tale om to nye fuldtidspersoner i SSP-arbejdet i regi af UngHerning og ungdomsskolen, oplyser kommunen.
Kommunen reagerer dermed på flere henvendelser fra bekymrede borgere om, at der bliver solgt euforiserende stoffer i deres lokalområde.
Den øgede indsats er et forsøg, hvor man kan afprøve forskellige nye tiltag og tilgange til SSP-arbejdet. De ting, der viser sig at virke bedst, kan eventuelt udbredes til andre dele af politikredsen eller andre kommuner.
Siden 1. januar har SSP-arbejdet hos politiet ligget i afdelingen FNT - Forebyggelse, Nærhed og Tryghed. Med en opgradering af SSP-indsatsen vil det være muligt tidligere at identificere problematisk adfærd i et lokalsamfund, og dermed hurtigere inddrage FNT i indsatsen.
FNT kan anmode om øget frekvens af patruljering i et bestemt område, ligesom man i særlige tilfælde kan anmode alarmcentralen om at have fokus på anmeldelser fra et bestemt område.
I en såkaldt gruppeindsats kan politiet deltage i forebyggende arbejde i udvalgte klasser eller grupper, som SSP-arbejdet har identificeret.
Hvis der i et lokalsamfund er bekymrende risikoadfærd kan FNT og SSP hurtigt beslutte, om der er forældre, der kan have gavn af et besøg og en samtale med en FNT-betjent.
ka
SSP står for Skole, Socialforvaltning og Politi. SSP-arbejdet er den fælles indsats for at forebygge kriminalitet og uhensigtsmæssig adfærd hos børn og unge.
I dag er der på hver skole i Herning Kommune en eller flere lærere, der også er SSP-kontakt.
De to nye fuldtids SSP-medarbejdere får som opgave blandt andet at opsøge de unge mennesker uden for skoletid og sikre god kommunikation med forældre.