Vestforbrænding må sende plast på deponi

KORT NYT11. SEP 2019 12.36

Efter sommerens afsløringer om at Vestforbrænding har givet forkerte tal om genanvendelsen af husholdningsplast, står det nu klart, at affaldsselskabet kommer til at deponere indsamlet plast i et deponi, fordi der efter nytår ingen aftager står klar til sortering og genanvendelse, skriver Ingeniøren. 

I flere år lovede affaldsselskabet, at mindst 75 pct. af plastaffaldet blev genanvendt, men der var ingen dokumentation for, at plastaffaldet reelt bliver til nye produkter. Aftagernes oplysninger om genanvendelsesprocenter holder ikke i virkeligheden, og Vestforbrænding valgte i juli at annullere det udbud, der skulle sikre sorteringen af københavnernes plast efter 31. december i år, hvor kontrakten med det tyske sorteringsanlæg Alba udløber.

Den danske transportvirksomhed HCS havde ellers allerede i juni undet plastudbuddet, og planen var, at et svensk sorteringsanlæg med navnet Swerec skulle sortere plastaffaldet og sende det videre til genanvendelse fra det nye år. Men den plan er nu afblæst. Peter Basland, som er direktør i Vestforbrænding, vurderer, at selskabet først vil finde en ny aftager til plasten 'en gang i det nye år', så noget af plasten skal mellemlagres i en periode.

Læs hele historien i Ingeniøren

 

ka

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt