Hjertepiloter skal redde flere menneskeliv i Nordjylland

KORT NYT11. SEP 2019 9.29

NORDJYLLAND: Fra i dag, tirsdag, er de første hjertepiloter klar til at yde livgivende førstehjælp og dermed redde liv i hele Region Nordjylland. Det sker, når vagtcentralen i Aalborg fremadrettet kan rekvirere en af de hjertepiloter, der måtte være tættest på et formodet hjertestop, skriver TV2 Nord.

Projektet fungerer allerede i Region Sjælland, men rykker nu også til Region Nordjylland. Det er et 100 procent danskejet projekt, der går ud på at udstyre erhvervsbiler, kommunale biler og private med en hjertestarter og en  førstehjælper. Fordelen ved hjertepiloterne er, at hjertestarteren er i bilen og følges med en kvalificeret førstehjælper, der er uddannet i hjertelungeredning og brugen af hjertestartere. Dermed spares helt afgørende minutter i forhold til at genoplive og redde personer med hjertestop.

- Det er rigtig positivt, at Region Nordjylland har åbnet op for ordningen, som nu betyder, at vi kan rulle ordningen ud i hele regionen og dermed etablere et fintmasket netværk af kvalificerede førstehjælpere, der er udstyret med en professionel hjertestarter, og som er uddannede i at bruge den, fortæller projektleder for Hjertepiloterne Kim Janos Pedersen.

MG

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt