Kommunerne behøver ikke holde grundlovsceremonier før næste år
Foto: Lars Havn Eriksen, Biofoto, Ritzau Scanpix

Kommunerne behøver ikke holde grundlovsceremonier før næste år

Folketingsvalget betød bortfald af den lov, der ville have gjort 1.448 personer til nye danske statsborgere. Så det blev de ikke, og derfor er der ikke nogen at holde ceremoni for.
9. SEP 2019 13.10

Den omstridte grundlovsceremonier med krav om håndtryk for at et dansk statsborgerskab kan træde i kraft, er aflyst for andet halvår af i år. Årsagen er folketingsvalget, der fik det ellers fremsatte lovforslag om 'indfødsrets meddelelse' til at bortfalde straks ved valgets udskrivelse.

Lovforslaget ville, hvis vedtaget, have givet dansk statsborgerskab til 1.448 navngivne personer, som så efterfølgende 'tidligst en måned efter og senest fire måneder efter' lovens ikrafttrædelse skal tilbydes at deltage i en grundlovsceremoni i deres hjemkommune. Men da der ikke er nogen lov, er der heller ikke noget krav om ceremonier før i 2020, oplyser KL.

En skriftlig udtalelse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til KL hedder det, at 'der ikke på nuværende tidspunkt (er) ansøgere om dansk indfødsret, der afventer muligheden for at deltage i en grundlovsceremoni', oplyser KL. Ifølge samme udtalelse forventes et nyt lovforslag om statsborgerskab til et antal personer fremsat i oktober og vedtaget i december 2019, så der ikke før tidligst i januar bliver tale om at holde grundlovsceremonier i kommunerne.

Ifølge KL har 'flere kommuner (...) fået den opfattelse, at Udlændinge- og Integrationsministeriet vil udsende en vejledning' om bortfaldet af kravet om grundlovsceremonier i andet halvår af 2019, men 'dette er imidlertid ikke tilfældet', oplyser KL.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt