Virtual Reality mod social angst vandt Hverdagsinnovationsprisen
Silkeborg Kommune bruger Virtual Reality til at hjælpe unge med social angst.
Foto: Silkeborg Kommune

Virtual Reality mod social angst vandt Hverdagsinnovationsprisen

Silkeborg Kommune bruger Virtual Reality til at hjælpe unge med social angst. Det blev i denne uge belønnet med en ny innovationspris for den offentlige sektor.

SILKEBORG: De daglige gøremål i hverdagen er for psykisk sårbare unge ikke lige så overkommelige som for andre. For personer med eksempelvis social angst er en tur i supermarkedet både skræmmende og uoverskuelig, fordi de skal begå sig blandt andre mennesker. Det har derfor stor indvirkning på deres hverdag og livskvalitet.

I Silkeborg Kommune har man udviklet fire Virtual Reality-film, hvor sårbare unge på Botilbuddet H. C. Branners Vej – i trygge rammer – kan blive trænet i at gå i supermarkedet og udfordre angsten.

Den løsning – der har hjulpet de unge, der har trænet med VR-brillerne, til at blive mere selvhjulpne – blev torsdag belønnet med Hverdagsinnovationsprisen ved Innovationsdagen i Horsens.

Hverdagsinnovationsprisen er en ny national innovationspris for den offentlige sektor. Den uddeles af Center for Offentlig Innovation (COI) og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling.

Prisen handler om at fejre de små kloge greb, som vi gør i det daglige, og hvor resultatet bliver, at en opgave løses hurtigere og i en højere kvalitet. De situationer, hvor man siger: Hvad nu, hvis man bare….?'

Kæmpe anerkendelse
Virtual Reality-løsningen er skabt i samarbejde mellem Socialafdelingen i Silkeborg kommune, foreningen Innovation Silkeborg og virksomheden TimeStory VR.

Det var deltagerne på Innovationsdagen, der kårede vinderen af Hverdagsinnovationsprisen. Det skete ved at bedømme de seks nominerede innovationer ud fra to parametre: værdi og spredningspotentiale. På værdien skilte Silkeborg Kommunes innovation sig afgørende ud.

- Det er en kæmpe anerkendelse af det arbejde, vi har lavet – især med sigte på, at vi gerne vil nå borgerne. Jeg er meget stolt af de ord, der er kommet til os i dag, særligt at de øvrige deltagere har kunnet se, at vi arbejder med at skabe livskvalitet for denne gruppe af borgere. Det er det, der var målet – gennem teknologi, siger Rikke Bækgaard, funktionsleder i Socialpsykiatri- og Rusmiddelsektionen, Silkeborg kommune.

Vinderne modtager blandt andet en lærings- og inspirationstur til et sted i Danmark. 

MG

Om innovationspriserne

  • Hverdagsinnovationsprisen er en ny national innovationspris for den offentlige sektor.
  • Prisen handler om at fejre de små kloge greb, som vi gør i det daglige, og hvor resultatet bliver, at en opgave løses hurtigere og i en højere kvalitet. De situationer, hvor man siger: "Hvad nu, hvis man bare….?"
  • Innovationsprisen er skabt i samarbejde mellem COI og COK – Center for Offentlig Kompetenceudvikling. Den skal synliggøre og fejre det gode arbejde, der sker i den offentlige sektor. 
  • Hverdagsinnovationsprisen blev uddelt til Innovationsdagen, som COI og COK afholdt torsdag den 5. september 2019 i Fænglet i Horsens. Læs mere om prisen på https://coi.dk/innopris
  • Vinderne modtager blandt andet en lærings- og inspirationstur til et sted i Danmark. Præmier uddeles i samarbejde med DSB.

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev