Tidligere S-regionspolitiker får fængselsstraf for bedrageri
Foto: Region Nordjylland

Tidligere S-regionspolitiker får fængselsstraf for bedrageri

Et tidligere medlem af regionsrådet i Nordjylland har tilstået bedrageri og dokumentfalsk, skriver Nordjyske.

NORDJYLLAND: Et tidligere medlem af regionsrådet i Nordjylland - Tina Juul Kjellberg (S) – er mandag i Retten i Hjørring blevet idømt tre måneders fængsel for bedrageri og dokumentfalsk. Det skriver Nordjyske.

Faktisk er hun blevet idømt et års fængsel, men kun tre af månederne er gjort ubetinget. Samtidig skal hun udføre 150 timers samfundstjeneste og betale 644.460 kr. tilbage til Region Nordjylland i erstatning.

I flere år modtog Tina Juul Kjellberg uberettiget 700.000 kr. i tabt arbejdsfortjeneste fra regionen.

Ifølge avisens oplysninger havde politikeren slet ikke haft det job, som hun påstod, at hun mistede indtægt fra ved at virke som folkevalgt.

Bedrageriet stod på gennem fire år og startede, efter at hun blev fyret som udviklingskonsulent i Frederikshavn Kommune.

Kunne ikke fremvise lønseddel
Selvom Tina Juul Kjellberg aldrig var ansat, afleverede hun ifølge Nordjyske en arbejdsgivererklæring om, at hun var ansat i et firma, der leverede mad ud af huset.

Siden er praksis på området blevet strammet i regionen.

Da den tidligere politiker blev bedt om at fremvise en lønseddel, blev hun opdaget. Efter at have indsendt lønsedler, der blev opfattet som 'primitive', bad regionen om politikerens skattemappe.

Politiet blev herefter involveret, og hun valgte i marts i år at trække sig fra regionsrådet. Efter dommen har hun desuden mistet sin valgbarhed indtil tre år efter at straffen er afsonet og er dermed ikke valgbar før efter KV21.

Regionen krævede færre penge retur end det beløb, som den tidligere politiker modtog i fra 2015 til 2018. Det skyldes, at hun var berettiget til et såkaldt fuldt vederlag på omkring 20.000 kr. årligt, såfremt hun ikke havde benyttet ordningen med tabt arbejdsfortjeneste.

I Retten i Hjørring tilstod Tina Juul Kjellberg og modtog dommen.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt