dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Guldborgsund satser på seks store solcelleanlæg
Foto: Jens Christian Top, Ritzau Scanpix

Guldborgsund satser på seks store solcelleanlæg

Hvis seks nye solcelleanlæg realiseres, vil de kunne producere strøm svarende til 350.000 personers årlige forbrug.
16. AUG 2019 10.50

GULDBORGSUND: Torsdag aften besluttede et enigt byråd i Guldborgsund at arbejde videre med seks store solcelleanlæg. Snart skal projekterne i fire ugers høring, hvor idéer og forslag skal indhentes, før arbejdet med kommuneplantillæg og lokalplaner kan begynde, fremgår det af referatet fra byrådsmødet.

De seks solcelleprojekter er fordelt over Lolland og Falster, og vil, hvis de alle bliver gennemført, producere 565 megawatt strøm. Ifølge administrationen i Guldborgsund svarer det til det årlige strømforbrug for 127.000 hustande eller 350.000 personer.

De seks projektområder for solcelleanlæg dækker omkring 793 hektar, hvoraf det største fylder 235 hektar, skriver TV2 Øst. Ifølge byrådet giver en placering af solcelleanlæg god mening på Lolland og Falster, da antallet af solskinstimer er højere end landsgennemsnittet.

Byrådet har vedtaget en række principper, som projektområderne skal leve op til, før de kan sendes i høring. For eksempel skal der være mindst 100 meter i afstand fra et anlæg til beboelse, og så skal anlæggene indhegnes og afgrænses af beplantningsbælter. Derudover skal projektområderne også tage hensyn til naturskønne områder.

Borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten), er erklæret inhabil i sagen om solcelleanlæggene, da han lægger jord til et af projekterne.

 co