Nu skal børn i ghettoområder passes uden for hjemmet
Læringstilbuddet skal blandt andet lære børn om danske traditioner, højtider, normer og værdier. Der er ni børn i målgruppen i Aarhus Kommune.
Foto: Sarah Christine Nørgaard, Ritzau Scanpix

Nu skal børn i ghettoområder passes uden for hjemmet

Nu skal børn i udsatte områder gå i et obligatorisk læringstilbud, hvis de ikke går i et dagtilbud.

AARHUS: Familier i udsatte boligområder vil her i juli få et brev fra kommunen om, at deres børn skal i et såkaldt obligatorisk læringstilbud, hvis forældrene ikke sender dem i daginstitution.

Den nye lov træder i kraft i dag og gælder familier i ghettoområder med børn fra et år. De nye pasningsordninger er gratis og gælder fem timer om dagen fem dage om ugen, oplyser DR Østjylland.

Helle Andersen er sundhedsplejeleder i Aarhus Vest. Hun forklarer, at sundhedsplejerskerne efter sommerferien får en stor opgave med at forklare familier i målgruppen om de nye regler.

- Der kan måske være mange, der bliver urolige over det her. Det handler jo om manglende viden eller forståelse for det, og når man bliver beriget med det, så er det ikke så farligt, som man først troede, siger hun.

Obligatorisk læringstilbud
Aarhus Kommune har lige nu ni børn i målgruppen, som kan blive placeret i et dagtilbud et stykke fra hjemmet. Nemlig i Åbyhøj.

Det er der en særlig grund til, forklarer Louise Heltborg Budde, der er specialkonsulent i Aarhus Kommune.

- Åbyhøj Dagtilbud skal tilbyde et obligatorisk læringstilbud, fordi man blandt andet har en anden målgruppe, hvor man formoder, at børnene har et bedre danskniveau ved start i vuggestuen, siger hun.

Familierne kan selv være med til at vælge mødetiderne for deres børn. Det er et forsøg på at komme forældrene i møde.

- Fokus for os har været at skabe det bedst mulige samarbejde med familier, der som udgangspunkt ikke ville have valgt at sende deres børn i dagtilbud, siger Louise Heltborg Budde til DR Østjylland.

Hvis forældrene ikke sender deres børn i enten daginstitution eller det obligatoriske pasningstilbud, risikerer forældrene at miste børnechecken.

MG