LEMVIG: Kommunen var i sin gode ret, da Lemvig for to år siden undlod at kræve en VVM-redegørelse for et værkstedsbyggeri på byens havn. Det har Miljø- og Fødevareklagenævnet afgjort. Naboer havde klaget over kommunens beslutning, men nævnet fandt ingen fejl i Lemvigs vurdering i 2017.
Sagen har udgangspunkt i en virksomhed, som ville opføre et maskinværksted beliggende på Lemvig havn tæt på både boliger og en skaterbane. Kommunen vurderede, at de miljømæssige konsekvenser af byggeriet var begrænsede både i forhold til beliggenhed og den planlagte anvendelse af byggeriet.
Klager mente, byggeprojektet krævede en VVM-redegørelse, snarere end den VVM-screening, som Lemvig Kommune valgte at foretage. Samt at sidstnævnte skulle være mangelfuld og behæftet med fejl.
VVM-bestemmelserne er planlovens vurdering af miljømæssige konsekvenser af byggeprojekter. En VVM-redegørelse er mere omfattende end en VVM-screening.
Men Miljø- og Fødevareklagenævnet fandt kommunens vurdering korrekt i forhold til de miljømæssige konsekvenser af byggeriet, ligesom nævnet ikke gav medhold i klagen over VVM-screeningens indhold.
MG
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.