Sønderjyske kommuner sammen om at styrke jobindsats

Fælles overblik, rekruttering på tværs og målrettet opkvalificering er nogle af værktøjerne.
14. JUN 2019 12.00

Et Sønderjylland hvor både virksomheder og jobsøgende får hjælp til at finde et godt match uden smålig skelen til kommunegrænser. Det er målet med samarbejdsaftalen Job-Sønderjylland, hvor fælles overblik, rekruttering på tværs og målrettet opkvalificering er nogle af værktøjerne, oplyser Sønderborg Kommune.
 
Samarbejdsaftalens overordnede mål er at sikre, at både virksomheder og borgere får den bedst mulige hjælp, når de henvender sig til jobcentrene i Haderslev, Sønderborg, Tønder og Aabenraa.  

Hvert kvartal skal der udarbejdes et fælles, sønderjysk overblik over både efterspørgsel på og udbud af arbejdskraft. Derved er der mulighed for at identificere fx forgæves rekruttering, mangel- og paradoksproblemer, dvs. virksomheders problemer med at få arbejdskraft, selvom der er ledige på området.  

Aftalen indebærer også et fælles koncept for opkvalificering, som tager udgangspunkt i konkrete virksomheders behov for arbejdskraft, og at en eksisterende rekrutteringsservice på tværs af kommunegrænserne bliver videreudviklet. 

Samarbejdsaftalen Job-Sønderjylland søsættes med en politisk og administrativ organisering på to niveauer - en styregruppe bestående af udvalgsformænd, direktører og jobcenterchefer - samt en følgegrupper bestående af jobcentercheferne og ledere fra de fire kommuners jobcentre.

ka
 
 
 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt