Rederiet Scandlines har indleveret en klage til den tyske forbundsforvaltningsdomstol i Leipzig over godkendelsen af Femern-forbindelsen. Det oplyser selskabet onsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.
Scandlines har en række klagepunkter vedrørende projektet, der for nogle måneder siden fik et længe ventet tysk ja.
- Vi har brugt den seneste tid på grundigt at læse den godkendelse igennem, som de tyske myndigheder udstedte 31. januar 2019, og er nået frem til, at dette retlige skridt er uundgåeligt, siger administrerende direktør Søren Poulsgaard Jensen.
Forbindelsen kommer til at være i direkte konkurrence med Scandlines’ færgerute mellem Rødby og Puttgarden. Hos Scandlines mener man ikke, at den tyske godkendelse tager højde for udfordringer med miljø og påvirkning af virksomheder i regionen.
Rederiet mener heller ikke, at planerne for adgangsveje til havnen i Puttgarden er tilstrækkelige. Den danske del af anlægsarbejdet ved Femern Bælt ventes allerede at blive sat i gang til efteråret. Det besluttede størstedelen af Folketingets partier i marts.
Klager kan skabe forsinkelser
Transportministeriet i Danmark har tidligere meldt ud, at klager i Tyskland ventes at kunne udskyde den tyske del af anlægsarbejdet.
- Det vil efter alt at dømme betyde, at anlægsarbejdet ikke kan igangsættes på tysk side, før der foreligger en endelig godkendelse fra domstolen, skrev ministeriet i marts.
Rederierne Scandlines og Stena Line stævnede i februar Finansministeriet i Danmark for at få stoppet lån og statsgarantier til Femern A/S.
Stævningen skete efter en dom fra EU-Domstolen, der fastslog, at EU-Kommissionens tidligere godkendelse af støtten til Femern-forbindelsen, var sket med retlige fejl.
Femern-forbindelsen er planlagt som en 18 kilometer lang sænketunnel mellem Rødby på Lolland og øen Femern i Tyskland. Den skal efter planen stå færdig i 2028.
Ritzau
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.