SØNDERBORG: Den tidligere overlægebolig på det psykiatriske hospital i Augustenborg har siden 2008 fungeret som kunstcenter, og nu relancerer Sønderborg Kommune Augustiana, som de for tiden tomme bygninger hedder, som kunstpark og kunsthal.
Byrådet har sat to mio. kr. af i 2019 og 2020 til at videreudvikle Augustiana, som ifølge en masterplan for projektet rummer 'et åbenlyst potentiale til en ny international kunstpark og kunsthal'. I første omgang har kommunen fået 34 ansøgere til et job som kunstkonsulent, oplyser JydskeVestkysten.
Augustenborg er ifølge masterplanen kendt i regionen for sin 'kunstnerkoloni', der har etableret sig i miljøet omkring de to institutioner, KunstVærket og KunstPunkt, siden 2007. KunstVærket er beliggende i det gamle rådhus og tilbyder værkstedsfaciliteter til lokale amatørkunstnere, mens KunstPunkt er et udstillingssted for både professionelle og amatører.
Ifølge Nicolai Dupont Heidemann, der er kommunens chef for kultur, event og landdistrikter, skal kunstkonsulenten blandt andet fundraise beløb til indkøb af ny kunst, indrette stedet samt forberede det til en selvejende institution.
Fakta
Augustiana udgør en del af det oprindelige Augustenborg Slot i havne- og hertugbyen Augustenborg nordøst for Sønderborg. Augustenborg opstod i 1700-tallet i takt med udbygningen af hertugslottet.
Det nuværende barokanlæg blev opført 1770-1776 og blev efter genforeningen i 1920 købt af den danske stat og i 1927-28 konverteret til statshospital, hvor anlægget Augustiana blev bolig for hospitalets overlæge. Indtil 2015 har Augustenborg været psykiatrisk hospital.
I dag har slottet undergået en større renovering og huser i dag blandt andet Natur- Erhvervsstyrelsen og Landbrugsstyrelsen. Augustiana har siden 2008 fungeret som skulpturpark og kunstcenter.
Kilde: Sønderborg Kommune
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.