Efter Morsø-fyringer: Borgmester bekræfter politisk behandling

Borgmester i Morsø Kommune kan bekræfte, at Alex Bang Henriksens person blev behandlet politisk i økonomiudvalget forud for hans opsigelse.

MORSØ: Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) erkender over for Nordjyske, at den fratrådte chef for børn og unge Alex Bang Henriksens person blev behandlet politisk forud for hans opsigelse i oktober sidste år. Også direktør Peder Hanghøj forlod sin stilling med en uges mellemrum, angiveligt på grund af politikernes indblanding i et personaleanliggende.

Den officielle udmelding var, at begge forlod deres stillinger frivilligt. Peder Hanghøj sagde også til dknyt, at han ønskede at neddrosle sit arbejdsliv. Flere anonyme kilder sagde til Nordjyske og Morsø Folkeblad, at Alex Bang Henriksen fratrådte efter politisk pres fra økonomiudvalget. Det kommenterer borgmester Hans Ejner Bertelsen ikke, men bekræfter altså, at der skete en politisk behandling af Alex Bang Henriksens person.

I Nordjyske er flere tidligere stået frem med alvorlig kritik af chefens ledelsesstil. Hverken borgmester Hans Ejner Bertelsen eller kommunaldirektør Rikke Würtz vil be- eller afkræfte, at der blev tilknyttet en ekstern erhvervspsykolog til Center for Børn og Familier for at undersøge arbejdsmiljøet og aflevere en rapport om det. På spørgsmålet om, hvorvidt ledelsen kunne have ageret anderledes end at lade som om, at der var tale om enkeltpersoners personalesager, svarer borgmesteren:

- Der findes helt sikkert forskellige løsninger, og der har vi været inde at agere ud fra den viden og de ting, der ligger til grund. Vi har taget det omkring økonomiudvalget, som er personaleudvalg, og i enighed truffet en beslutning der.

eo

Find hele historien hos Nordjyske her.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt