Himmelbjergplaner på vej ned på jorden
Himmelbjerget med 'wauw-effekt' i arkitekternes forslag til udkiksterrasse, der nu er på vej ud af planerne.
Foto: Illustration: Labland Architects

Himmelbjergplaner på vej ned på jorden

Modstand mod arkitekttegnet glasterrasse samt planer, der ikke tog højde for fredningslinjer, modererer nu fremtidsplanerne.

SKANDERBORG: Planer om en modernisering af faciliteterne på Himmelbjerget har været et varmt emne i Skanderborg Kommune siden sommeren 2018, hvor en helhedsplan så dagens lys. Efter et velbesøgt borgermøde tirsdag ser flere af elementerne ud til ikke længere at have politisk opbakning.

Blandt andet ser en meget omdiskuteret og kritiseret udsigtsterrasse med glasfacade ud til at være ude af billedet - ifølge blandt andre borgmester Jørgen Gaardes (S) udtalelser til TV2 Østjylland. Byrådsmedlem Birte M. Andersen (V), der selv har været med i helhedsplanens styregruppe, synes ifølge tv-stationen, at 'det ikke er en god løsning med en terrasse med glaskuppel. Vi skal starte mere nænsomt'.

Ikke kun glasterrassen, men også arkitekternes tegninger af store træterrasser satte sindene i kog hos mange borgere, der syntes, det gik for vidt med at tiltrække turister for enhver pris. En gruppe borgere samlede sig i foreningen 'Folkets bjerg', som er imod arkitektplanens 'mainstreamløsninger' og hellere vil snakke jordnære forbedringer som mere sikre stier i området.

Danmarks Naturfredningsforening har tidligere advaret mod planerne, som her ikke blot opfattes som 'smagløse', men i direkte strid med de eksisterende fredninger. På det politiske plan har der været kritik af, at helhedsplanens tegninger ikke har taget højde for fredninger og søbeskyttelseslinjer - og på den måde tegnet videre på visioner, der ingen realistisk chance har for at blive gennemført.

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt