20.000 skoleelever landet over skal på dannelsestur
Nogle af pilotkommunerne har blandt andet besøgt Møns Klint.
Foto: Morten Rasmussen, Ritzau Scanpix

20.000 skoleelever landet over skal på dannelsestur

Torsdag skydes projektet 'Kend dit land' i gang. Skolebørn skal på dannelsestur for at lære dansk natur, kultur og historie at kende. Kommuner kan søge om at være med.

Sidste efterår deltog omkring 3.000 4. klasse-elever i ni kommuner i pilotprojektet 'Kend dit land'. Her har eleverne besøgt det ganske land for at lære om Danmarks mangfoldige kultur, natur og historie. Nu kan alle kommuner frivilligt ansøge, og projektet bliver skudt rigtigt i gang.

- Hele ideen er, at børnene, allerede fra de er helt små, skal få en forståelse for, hvad det er for et land, vi lever i. Hvad er det for en natur, kultur og historie, vi har, siger kirke- og kulturminister Mette Bock (LA).

Kommuner kan søge om at være med indtil den 15. april, og det håber Mette Bock at mange kommuner vil gøre, så så mange elever som muligt kan blive sendt på tur.

- I dag er der mange børn, som ser den store verden, og som tager på ferie udenlands, men jeg tror, det vil sætte sig i børnene, hvis de bor i København og får set, hvor smuk en natur der er ude i landet, eller hvis de kommer fra Vestjylland og ser nogle af de store nationale kulturinstitutioner, siger Mette Bock.

Sidste år afsatte regeringen 400 mio. kr. over fire år til den kulturelle dannelse ved at videreføre pilotprojektet, og Mette Bock håber, at 20.000 skoleelever kan komme på bustur på den anden side af sommerferien.

ibs

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt