Syddanmark anker sag: Uenig med politiet om mulig svindel

Region Syddanmark har anket politiets beslutning om at stoppe efterforskningen af en svindelmistænkt speciallæge i en sag, der startede tilbage i 2015.
18. FEB 2019 14.45

SYDDANMARK: I 2015 fik Region Syddanmark første gang nys om, at en speciallæge svindlede med fakturaer. Lægen fakturerede blandt andet for at have udført arbejde, som vedkommende ifølge regionen slet ikke har udført, skriver JydskeVestkysten.

Regionens mistanke byggede på en udvidet stikprøvekontrol og førte til en politianmeldelse af lægen i 2017, men Syd- og Sønderjyllands Politi besluttede i januar at lukke efterforskningen, da det ikke mente at kunne løfte bevisbyrden.

Den beslutning har regionen nu anket til Statsadvokaten, da polititet mangler at afhøre centrale kilder i sagen, mener Region Syddanmark. 

- Vi er ikke tilfredse med afgørelsen, og dermed siger vi også indirekte, at vi heller ikke er tilfredse med håndteringen af selve sagen, siger koncerndirektør Kurt Espersen til JydskeVestkysten.

Lægen har ifølge avisen erkendt forkerte afregninger, men kalder dem fejl og ikke bevidst snyd. Det er disse fejl, som det ikke er lykkedes politiet at slå fast, hvem har begået.

Uvis fremtid
Lægen har i hele forløbet kunnet fortsætte sit virke til stor fortrydelse for regionen, som mener, at tilliden er væk. Men lægens mulige overtrædelse har ikke haft faglig karakter, kun økonomisk.

Det landsdækkende samarbejdsudvalg for speciallæger ville afvente politiets efterforskning, og derfor har lægen kunnet fortsætte, indtil det altså besluttede at afslutte efterforskningen. Med regionens anke er lægens fremtid nu uvis. 

ibs

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev