Indvandrerkvinder på barsel får hjælp til job i København

KORT NYT18. FEB 2019 8.22

FURESØ / KØBENHAVN: Halvdelen af alle kvindelige indvandrere med ikke-vestlig baggrund i Region Hovedstaden har ikke noget arbejde ifølge tal fra Danmarks Statistik, og det vil København og Furesø kommuner lave om på, skriver DR København.

Det betyder, at nyankomne ikke-vestlige indvandrerkvinder fremover kan lære om cv og jobsøgning allerede under deres barsel. I København har man oprettet såkaldte barselsgrupper, hvor kvinderne kan forbedre danske sprogkundskaber, få støtte til at læse jobopslag og til at udarbejde et cv. Kvinderne mødes en gang ugentligt med en dansklærer og jobkonsulent.

I Furesø fokuserer man på at inddrage kvinderne i det demokratiske liv i kommunen og i deres børns skole- og daginstitutionsliv, blandt andet ved at introducere dem for skoler og foreningers bestyrelsesarbejde. Det er ifølge seniorforsker ved Vive, Vibeke Jakobsen, en god idé fordi det ofte er på grund af børnene, at de ikke-vestlige indvandrerkvinder ikke kommer i arbejde og kalder derfor initiativerne 'vigtige'.

eo

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt