Kommunaldirektørernes nestor går på pension efter 26 år
Foto: Jakob Jørgensen, Ritzau Scanpix

Kommunaldirektørernes nestor går på pension efter 26 år

68-årige Klavs Gross trækker sig fra posten til sommer. 42 år i alt blev det til i Tårnby Kommune.
7. FEB 2019 14.25

TÅRNBY: Landets længst siddende kommunaldirektør vil fra 1. juli ikke længere være Klavs Gross i Tårnby Kommune. Han går på pension efter 42 års ansættelse, heraf de seneste 26 år som kommunaldirektør.

På posten har han tjent under blot tre borgmestre, hvoraf den ene i næsten hele perioden: Henrik Zimimo fra 1994 til 2017. De to andre var Torkild Feldvoss i 1993 og Allan S. Andersen siden 2018.

Sidstnævnte kalder 68-årige Klavs Gross 'en solid, loyal og meget kompetent sparringspartner'. Selv har Klavs Gross gennem alle årene lagt vægt på, at han var kommunaldirektør for det samlede byråd.

Den indtil sidste år næstlængst siddende kommunaldirektør, Otto Jespersen i Esbjerg, gik på pension i juni 2018 efter 22 år. Med Klavs Gross' afgang rykker to sydjyske kommunaldirektører op i toppen af anciennitetsskalaen, nemlig Ole Slot i Vejen Kommune og Niels Ågesen i Vejle Kommune.

Begge er årgang 1997 i kommunaldirektørsammenhæng, og begge startede og fulgte med over fra de bykommuner, som ved kommunalreformen i 2007 indgik i de nuværende kommuner af samme navne.

mk

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt