Midtjylland skal forklare sit nej til lægemiddel mod hjernetumor

Sundhedsstyrelsen kræver redegørelse fra Region Midtjylland, der ikke vil bruge en særlig livsforlængende medicin.
31. JAN 2019 9.43

MIDTJYLLAND: Sundhedstyrelsen kræver en redegørelse fra Region Midtjylland, der som den eneste region ikke længere vil bruge det livsforlængende lægemiddel Avastin som standardbehandling til patienter med tilbagefald af hjernetumorer.

- Vi tager nu en dialog med Region Midtjylland. Det, vi gerne vil have ud af det, er selvfølgelig, at man som patient får den samme behandling, uanset hvilken region man bor i, siger Lars Juhl Petersen, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen til DR Midt & Vest.

Det er regionens lægemiddelkomité, der har besluttet, at Avastin ikke længere skal være en standardbehandling. Komiteen begrunder det med, at der ikke er videnskabelig evidens for, at Avastin er livsforlængende eller giver patienten en bedre livskvalitet. Der henvises også til, at lægemidlet ikke er godkendt i det europæiske medicinagentur til netop den her gruppe af patienter.

Hjernetumorforeningen mener modsat, at medicinen virker, som den skal.

Ole Thomsen, der er koncerndirektør i Region Midtjylland, er enig i Sundhedsstyrelsens udmelding om, at patienter bør have ens behandlingsmuligheder. Derfor spørger regionens Medicinråd om hjælp til at analysere medicinens virkning endnu en gang.

- Hvis vi bliver klogere på baggrund af sådan en national gennemgang af data, ændrer vi selvfølgelig praksis, siger koncerndirektøren.

I 2017 behandlede Region Midtjylland 50 hjernetumorpatienter med Avastin, svarende til en udgift på cirka 10´ti mio. kr.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt